Altyapı Kazı Ve Güzergah Yapımı

Hazırlanan veya talep edilen projeler doğrultusunda yola dik, paralel veya yatay delgi (basınçlı püskürtme yöntemi ile) kazı çalışmaları yapılmaktadır. Yapılacak çalışmalar öncesinde ilgili güzergahlar radar cihazı ile taranıp mevcut altyapıya zarar vermeyecek hassasiyette çalışma planları oluşturulur. Çalışmalar esnasında açılan hendeklere ihtiyaç ve isteklere göre HDPE, göz çoklayıcı vb. yerleştirilip kullanıma uygun hale getirilir. Hazırlanan projenin ihtiyaçları doğrultusunda saha ve proje durumuna uygun menholler ve ek odaları mevcut alt/üst yapıyı bozmadan yerleştirilir. Bunların yanında mevcut altyapıların kontrolü, iyileştirilmesi ve hasarların giderilmesi için noktasal kazılar da yapılmaktadır. Kazı yapılmaya müsait olmayan altgeçit, üstgeçit ve köprü gibi noktalarda galvaniz boru ve kablo tavaları ile kablo montajı hizmetleri verilmektedir. Bu çalışmalarda galvaniz boru, çelik spiral boru ya da kablo tavaları montajlanacak zenine uygun olarak betonlanır ya da kroşe, kelepçe, çelik dübel vs. ile sabitlenerek mevcut yapıya zarar vermeyecek hassasiyet gösterilir..

Fiber Optik Uygulamalar

Fiber optik kablolar birçok alanda daha hızlı ve kesintisiz iletişim sağladığı için günümüzde geniş bir yer kaplar. Her geçen gün daha yaygın bir hal alan fiber optik kablolar birçok avantajı beraberinde getirir. İletimi kolay ve kesintisiz hale getiren fiber optik kabloların sunduğu avantajlar şöyle sıralanabilir:

  • Fiber optik kablolar elektriğe karşı geçirgen olmayan bir özellik sergiler. Söz konusu özellik olası yangın ve diğer kazalara karşı ekstra koruma sağlar.
  • Geleneksel kablo sistemlerinde bakır tellerden destek alınır. Fiber optik teknolojisinde ise daha hafif ve katmanlı bir yapı söz konusudur. Bu özelliğiyle fiber optik kablolar uygulama alanında hafif bir kullanım sunar.
  • Fiber optik kablolar diğer seçeneklere kıyasla oldukça uygun fiyatlıdır.
  • Fiber optik sistemlerde kablonun yapısı gereği sinyal kaybı ve gecikme gibi durumlar oldukça düşük seviyededir.
  • Bu kablo türü veri iletimi esnasında kusursuz bir şekilde işleyerek, verileri kaybetmeden ulaştırır.

GSM Uygulamalar

RF PLANLANLAMA VE OPTİMİZASYON

Planlama sahanın aktif veya pasif das sistemlerinin makro ve mikro ölçekli lokayonlarda 2g,3g,4g,MIMO teknolojilerini kullanarak minimum % 98 kapsaması yapılacak şekilde tasarımını yapılır. İbwave’ de proje hazırlanır. Predicition koşturulur. Ekipman list hazırlandıktan sonra montaj süreci başlatılır.

RAPORLAMA

Çoklu bina ve çok katmanlı kat planı modelleri
Ekipman listesi ve maliyet detayları
3D kapsama çıktı haritaları (RSSI, RSCP, RSRP)
PIM hesaplamaları ve EMF hesaplama ve analizi
Ayrıntılı çoklu teknoloji trafik tanımlaması ve şebeke kapasitesi doğrulama

TSS

Planlamanın yapmış olduğu tasarımı operatörün belirlemiş olduğu teknik verileri birleştirerek sahanın dosyası hazırlanır.

BTK

Montaja başlanacak projenin bilgi teknoloji kurumunun’ dan onay ve serttifikası çıktıktan sonra süreçler devam ettirilir.

EMR

Onair olan sahaların BTK yönetmeliğine göre EMR ölçümleri yapılır.